Стъпка към нови хоризонти

2021 беше година на иновациите и дигиталното развитие

Годината се очертаваше нелека още от самото начало. Но ние вече бяхме подготвени, че трудности ще има, просто трябваше да намерим начин да се адаптираме към новата обстановка.
Преките ни наблюдения върху решенията на бизнеса да се развива още повече в онлайн пространството и да се позиционира по-стабилно на международната сцена ни дадоха увереност, че трябва да разработим устойчиви механизми, чрез които да подпомогнем развитието на предприемачите в тази посока. Следвайки международните тенденции, ние избрахме пътя на дигитализацията и до края на годината успяхме да финализираме проектите, които бяхме заложили за нашето развитие.
И така 2021 се оказа една изключително динамична и изпълнена както с предизвикателства, така и с триумфи година. Ръка за ръка с иновациите вървяха и константните ни проекти.
Равносметката е в полза на качеството и преживяванията, защото за нас най-ценният актив са хората, а след това са силата и желанието да преследваш мечтите си, докато се сбъднат. Трудности винаги е имало и ще има, но ние знаем, че това, което не ни убива, ни прави само по-силни.

Надя и Сотир Рангелови

МНЕНИЯ НА НАШИ КЛИЕНТИ

в Google My Business

Изключителен професионализъм. Бърза реакция, прекрасно отношение. Изпълнение на поръчката в срок.

Йордана Манова

Трябваше да представя документи при кандидатстване в университети в Дания и Швеция и преводите на компанията свършиха перфектна работа съдейки по успешните кандидатствания!

Димитър Видолов

Използвам ги поредна година за официалните ни фирмени документи. Изключително лесно и бързо се работи с тях. Ако желаете да Ви бъде отговорено на имейла в рамките на минути и да свършите работата си без спънки, това е фирмата.

Валентина Колева

Много хубава комуникация и професионално отношение. Поръчката ми беше изпълнена в срок и с високо качество.

Андреас Кунц

НОВИ ЧЛЕНОВЕ НА ЕКИПА

СТАТИСТИКА 2021

15 291

преведени страници

2482

завършени проекта

1220

обслужени клиенти

8

членове на екипа

ОБЩО ОБРАБОТЕНИ ПРОЕКТИ

ЗА 2021 Г. - 2482 БР.

ДИГИТАЛНО РАЗВИТИЕ

Пуснахме първото по рода си в България мобилно приложение за поръчка на професионален превод, чрез което клиентите могат бързо и лесно да поръчат, платят и получат своя превод, извършен от професионални преводачи и редактори. Повече за Oltrans.

Нашият ЧатБот OLI съдейства на клиентите ни за лесно и бързо поръчване на официален превод или легализация. Повече за OLI.

Разработихме специален метод за превод на уеб сайтове, който пести главоболия, време и средства чрез иновативни и утвърдени похвати, гарантиращи високо качество. Повече за метода.

ЧЛЕНСТВА И УЧАСТИЯ

Участие в събитията на Digital4Foundation

Взехме участие в събитията, организирани от Digital4Foundation, като спонсори, а управителят ни Сотир Рангелов – като лектор на Digital4Burgas, Digital4Varna и Digital4Plovdiv. Фокусът на нашето представяне беше преводът на уеб сайтове като възможност бизнесът да се позиционира по-стабилно и професионално на чуждите пазари, като стопи езиковите бариери и говори на езика на чуждестранните потребители.

BNI Растеж Пловдив

Членството на „Олтранс“ в BNI е едно от най-правилните решения, които взехме в края на 2020 година. То ни даде възможност да се запознаем и да установим трайни взаимоотношения с истински професионалисти и стойностни хора, за които развитието и преследването на мечтите е удоволствие. Това са хора, които знаят, че когато даваш, неминуемо ще спечелиш. Завършихме годината с избирането на Сотир Рангелов за президент с шестмесечен мандат за BNI Растеж Пловдив.

Подновихме членството си за 11-та година в ELIA.

Членството ни в ELIA продължава да е от ключова важност за нашите партньорства с чуждестранни колеги, от чийто опит и пример черпим знания и идеи. Трайните отношения, които сме създали с партньорски агенции, ни дават спокойствие и сигурност, че ние се движим по правилния път на развитие, който е международно конкурентен.

Уебинари със SoftUni Digital

Партньорството ни със SoftUni Digital е на тема относно нуждата от качествен превод на уеб сайт за международното позициониране на бизнеса. През 2021 година Сотир Рангелов беше лектор на темите „Защо е важно сайтът да бъде преведен на чужди езици“ и „Как добрият превод помага за оптимизацията в Google“.

МЕДИЙНО УЧАСТИЕ

  • Материал в Digital Technology на тема „Преводът на уеб сайт – важно условие да спечелиш нови клиенти“, Digital Technology, Special Edition vol. 2, 2021, разпространявано от Digital4Foundation и IMG.
  • Участие на Сотир Рангелов в БНР Радио Варна на тема развитието на онлайн бизнеса и необходимостта от превод на уеб сайт.
  • Участие на Сотир Рангелов в ТВ Европа в предаването Business Daily с Димитър Вучев, където говори по темата за съдържанието и успеха на глобалния пазар.
  • Публикации на статии с фокус преводът на уеб сайтове и позиционирането на бизнеса на международната сцена бяха публикувани в Епицентър, topnovini.bg, novinata.bg, Fakti.bg

ОБУЧЕНИЕ

Конкурентното предимство

79 студенти преминаха обучение по преводачески софтуер

През дисциплината „Информационни технологии в превода“, която Сотир Рангелов води в Пловдивския университет, участие взеха 79 студенти. Те се докоснаха до практическата работа с програмата за компютърно подпомаган превод MemoQ. Студентите бяха от дисциплините „Лингвистика и бизнес администрация“, „Лингвистика и информационни технологии“, „Приложна лингвистика“ за бакалаврите и „Превод и бизнес комуникация“ и „Лингвистика и превод“ за магистрите.

СТУДЕНТСКИ ПРАКТИКИ

През 2021 година дадохме възможност за трета поредна година на студенти от Пловдивския университет да усетят атмосферата в една действаща агенция за преводи. 21 студенти взеха активно участие в преводаческия процес, като бяха старателно обучавани и напътствани от своите ментори. Благодарим на всички тях, че проявиха усърдие и показаха желание и мотивация да получат нови знания и практически умения. Щастливи сме, че за пореден път показахме какво е да си преводач и че това е една достойно професия, която си струва да избереш като свое професионално развитие.

MY.OLTRANS.BG

Мечта, превърната в реалност

Подкрепата и развитието на преводачите, с които работим, винаги са били на фокус в нашата работа. С оглед на пандемичните времена и невъзможността да провеждаме срещи на живо, ние създадохме поредицата от уебинари „Работа като професионален преводач – съвети и полезни практики“. Стартирането им беше съпътствано с пускането на Портала с ресурси за преводачи, който дава достъп до уебинарите, полезни правила и инструкции, статии от света на преводите. Неговата цел е да подпомага професионалното развитие на бъдещите преводачи, като дава компетентни насоки от лингвистична, счетоводна и административна гледна точка. Създадохме и Facebook страницата „Работа като професионален преводач – съвети и полезни практики“, в която ние и преводачите да споделяме новости и полезни събития.

ЦЕЛИ за 2021

И ПОСТИЖЕНИЯ

Цел

Разработване на клиентски портал

Постигната

Клиентският портал е активна опция за нашите клиенти. За тяхно улеснение създадохме и мобилното приложение.

Цел

Активно разработване на продажби на международния пазар

Постигната

Продажбите на международния пазар са увеличени като обем и като брой нови клиенти.

Цел

Да достигнем 3 500 обработени проекта в края на годината

Не е постигната

Не успяхме да постигнем този брой проекти, но обемът на преведените страници е по-голям в сравнение с 2020 година. В тежките условия, в които се намира световната икономика, смятаме, че това е постижение.

ЦЕЛИТЕ, КОИТО СИ ПОСТАВИХМЕ

за 2022 година

01

Налагане на мобилното приложение като средство за поръчка през мобилно устройство

02

Устойчив ръст на поръчките за превод на уеб сайтове

03

Разработване на услугата ни „редактиране след машинен превод“

Споделяме виждането на Албърт Айнщайн, че само човек, който се посвещава на една кауза с цялата си душа, може наистина да овладее дадена област и вярваме, че с дружни сили и ясна визия ще постигнем с лекота поставените си цели.

Споделете Вашето мнение и във Facebook

2015

Оценете нашите услуги в Google Business

Получавате 10% отстъпка
TOP