ПРЕВОД НА WORDPRESS УЕБ САЙТОВЕ ОТ ОЛТРАНС

СПЕСТЕТЕ ВРЕМЕ И СРЕДСТВА

ТОЧНА ОФЕРТА

 • Предоставяме оферта до 24 часа
 • Обвързваме се със срока и цената в офертата
 • Обемът няма да бъде променен
 • Стойността остава непроменена

БЕЗ ИЗНЕНАДИ В ОФЕРТАТА

Не знаете какъв е обемът на вашия уеб сайт и как да го изчислите? Естествено е да се притеснявате, че няма да получите окончателна оферта за превод. Точно затова ние толкова държим да ви дадем точна оферта. Така вие можете да заложите стойността на офертата в бюджета за развитие на бизнеса си на чуждия пазар, който целите.

АВТОМАТИЗИРАН ПРОЦЕС

 • Спестяваме ценно време от изваждане на текст и нанасяне на превод
 • Елиминираме грешките от неправилно нанасяне на превода
 • Включваме специализирани програми и разширения
 • Превод посредством професионални преводачи и редактори

БЕЗ РЪЧНО КОПИРАНЕ И ПОСТАВЯНЕ

Забравете за проблеми като счупване на код, пропускане на URL или работа с HTML форматиране. Ще ви отървем от досадното копиране и пействане на текст при изваждането на съдържанието на уеб сайта и нанасянето на превода обратно в него. Улесняваме ви максимално, като искаме от вас да ни изпратите само URL адрес и достъп до платформата, на която е изграден уеб сайтът.

ТЕРМИНОЛОГИЧЕН РЕЧНИК

 • Изготвяме списък с термини и ключови думи
 • Осигуряваме идентичност в превода им из целия уеб сайт
 • Прилагаме ги във всеки следващ ваш проект
 • Гарантирана разпознаваемост във всеки материал или медия

БЕЗ ГРЕШКИ В ТЕРМИНИТЕ

За да направим професионален превод на вашия уеб сайт, ние ще съставим списък със специфичните термини за вашата област – терминологичен речник, ще ги преведем и преводачът заедно с редактора ще ги ползват идентично из целия текст на уеб сайта.
Правилният превод на специфичните за бизнеса термини е ключов момент за успеваемостта на целия проект и доброто позициониране на чуждоезиковата версия на уеб сайта.
Вие получавате този списък и можете да го използвате за всеки следващ ваш проект. Така ще бъдете спокойни и сигурни, че термините, които отличават вашия бизнес, ще бъдат разпознаваеми и на чуждия език и в този смисъл асоциирани с вашия бранд.

ТЕСТВАНЕ НА ПРЕВОДА В САЙТА

 • Преглеждаме превода в уеб среда
 • Следим за съответствие в изгледа на превода с оригинала
 • Прецезираме разместени модули и неправилна дължина на текстове
 • Нанасяме финални щрихи върху превода съобразно контекста

БЕЗ СЧУПЕН ДИЗАЙН

Няма да ви изоставим дори и след като преводът е качен на сайта. При превод текстът е изваден от контекста и понякога, макар и рядко, се случва преводът да не съответства на контекста, в който се намира даденият елемент – бутон, текст в меню, алтернативен текст, заглавие и др. Този проблем може да бъде установен само при преглед на превода след като е качен на уеб сайта. Проверката се извършва от редактора, който е запознат с превода.
Той ще разгледа отново всяко заглавие и всяка секция, за да се увери, че са спазени изискванията за добра визуализация и четивност на превода в уеб среда.
За ваше спокойствие ние ще поправим безплатно всяка намерена от вас грешка в изгледа в срок от един месец след предаване на превода.

КЛИЕНТИ, КОИТО НИ СЕ ДОВЕРИХА

Първоначален безплатен анализ на обема

Точният анализ на обема дава яснота за необходимия бюджет и време за превод на сайта. След преглед на анализа може да прецените дали да превеждате целия сайт, или част от него и коя точно.

Агенция за преводи „Олтранс” помага на своите клиенти да доизградят съществуващия си WordPress сайт с многоезична версия.

Можете да се доверите на нас за превод на вашия WordPress сайт без значение дали имате нужда от превод на целия сайт, или само на част от него. Можете да се възползвате от консултация как да подготвите изцяло нов текст за чуждоезикова версия и дали всеки език ще съдържа различна информация.

ИЗПОЛЗВАМЕ WPML ПРИ ПРЕВОД НА WORDPRESS САЙТОВЕ

Какво е WPML?

WPML е разширение, с което лесно се изграждат и управляват многоезични уеб сайтове, изградени на WordPress. То е достатъчно мощно да бъде прилагано за корпоративни сайтове и достатъчно лесно за работа да бъде прилагано при блогове.

С помощта на WPML могат да се преведат страници, публикации, постове, класификации, менюта и дори текстове на теми. WPML позволява пълната SEO оптимизация на уеб сайта на всички налични езици. С помощта на WPML търсачките разбират структурата на уеб сайта и насочват правилния трафик към правилните езици.

ЗАЩО ИЗПОЛЗВАМЕ WPML

ЗА ПРЕВОД НА WORDPRESS САЙТОВЕ

СПЕСТЯВАМЕ ВИ ГЛАВОБОЛИЯ, ВРЕМЕ И СРЕДСТВА

Ние използваме приложението WordPress MultiLingual или накратко WPML, защото е лесно за работа.

Разширението WPML дава възможност за превод както на малки сайтове тип „визитка“ или разширени сайтове с множество категории и публикации, така и на уеб сайтове с магазини.

Най-големият плюс на WPML е специализираният модул за управление на преводите с функция за експортиране на текстовете за превод в двуезични файлове.

Тези двуезични файлове имат три основни предимства: съдържат цялата необходима информация, вкл. 7-те елемента за превод, позволяват да използваме преводна памет и да превеждаме в преводен редактор.

Съществуват 7 основни елемента, които задължително трябва да се преведат, за да може чуждоезиковата версия на вашия уеб сайт да бъде напълно функционална. Ние ги наричаме „7-те елемента за превод“ на всяка Интернет страница: заглавие на страницата, мета описание, алтернативни текстове към картинките, URL адреса на страницата, връзките в менюто, основният текст на страницата и допълнителни съобщения, които се появяват при определени действия от страна на потребителя.

Двуезичните файлове с експортиран текст ни позволяват да използваме преводна памет по време на превода. Това гарантира постоянство в превода на еднакви части от текста между отделните страници във вашия уеб сайт.

Превеждаме двуезичните експортирани файлове в преводен редактор, който отделя текста за превод от HTML кода.

„Ние работим с плъгина за многоезичност WPML при изработка на WordPress сайтове. Затова работим и с „Олтранс“, защото и те работят с този плъгин. Виждали сме доста грешки, които се правят с другите плъгини, най-вече при потребителското изживяване на сайта. Някои плъгини не превеждат снимки, алтернативен текст, описания, тайтъли, дискрипшъни за SEO.

Смятам, че методът на „Олтранс“ пести доста време. За един много солиден сайт, за който ръчният превод, наливането на информация, може да отнеме до една седмица, с техния метод на мен ми отнема точно няколко секунди да се налее текстът в страниците, алтернативните текстове на снимките и др.

В работата с „Олтранс“ харесвам най-много коректността и взаимното уважение и отношение един към друг. Препоръчвам ги с две ръце, защото това са хора, които държат на детайлите и изпипват всичко до последния детайл що се отнася до превода на уеб сайт, а и не само това.“

Благовест Русков, Управител на „Е енд Ем Дизайн“

ПРЕВОД С ИНСТАЛИРАНЕ

НА WPML

Изберете тази опция

Ако все още нямате разширение за многоезичност.
Ако не желаете или нямате време да изпълните техническата част.

Нашето решение

 • Преводът на уеб сайт е различен от превода на обикновен документ. Ние превеждаме всичките 7 елемента на уеб сайта, за да гарантираме максимална откриваемост от търсачките.
 • Прилагаме метода за превод на уеб сайтове на „Олтранс“ – точна оферта, автоматизиран процес, терминологичен речник, преглед в уеб среда.
 • Провеждаме индивидуална консултация, защото искаме да разберем точно какви са вашите нужди.

ПРЕВОД БЕЗ ИНСТАЛИРАНЕ

НА WPML

Изберете тази опция

Ако искате да добавите нов език.
Ако ви е необходим превод на нови страници.
Ако искате да обновите стари страници.

Нашето решение

 • Добавете ни като преводач в разширението WPML.
 • Назначете ни страниците за превод. Така ние ще получим имейл с XLIFF файловете. Или експортирайте страниците за превод в XLIFF файлове и ни ги изпратете за анализ. Ще ви съдействаме при нужда от помощ.
 • Ще получите точна оферта.

„Нашият клиент имаше представителство за България за конкретен продукт и трябваше целият сайт на фирмата майка да се преведе на български език. Работата с „Олтранс“ е лесна и ясна. В началото изпращаме запитване към тях. Те бързо подготвят оферта, която е подкрепена с количествени сметки –  брой страници, символи, дават конкретно време за превода. Изпълняват поръчката в срок, след което се имплементира даденият текст в съответната езикова версия, те правят допълнителна проверка на текста, връщат файл с конкретни корекции, които да се поправят от наша страна. Така че в самото предложение има и допълнителен одит на тяхната работа. Бих препоръчал работата с „Олтранс“, защото най-вече спестява време и има много прозрачност. При тях нещата стават много бързо и дават гаранция за качество. Колеги с подобни казуси могат уверено да се обръщат към техните услуги.“

Иво Кръстев, Управител на Сайт Пойнт БГ

СПЕЦИАЛИЗИРАНИЯТ МЕТОД НА ОЛТРАНС ЗА ПРЕВОД НА WORD PRESS УЕБ САЙТОВЕ

БЕЗОТКАЗЕН МЕТОД - ГАРАНЦИЯ ЗА КАЧЕСТВЕН ПРЕВОД

Първо инсталираме и настройваме разширението за многоезичност WPML. Според вашите желания ще добавим необходимите езици. Ще настроим начина, по който посетителите ще достъпват чуждоезиковата версия и как да изглежда модулът за смяна на езика.

За да можете да получавате автоматично всички актуализации на разширението WPML, ще регистрираме вашия уеб сайт в сървъра на WMPL.

Следваща стъпка е да изчислим текста за превод. Това е необходимо, за да знаем точно кой пакет е най-подходящ за вас. За целта експортираме страниците за превод в XLIFF файлове. XLIFF файловете представляват двуезични XML файлове. В тях WPML ще налее текста от съответната страница за превод, включително 7-те елемента за превод.

Анализираме XLIFF файловете. Използваме преводачески софтуер, който отделя текста за превод от HTML кода. Така можем да изчислим с точност обема на текста за превод.

Самият превод се извършва в преводачески софтуер, за да може да гарантираме, че преводачът няма да изтрие или промени кода и по този начин да счупи страницата.

След преводача втори лингвист редактира превода, за да гарантираме, че в превода няма да има смислови грешки. Това са и основните указанията на международния стандарт за писмени преводи ISO 17100:2015, които ние в агенция за преводи „Олтранс“ следваме стриктно.

След приключване на превода импортираме текста обратно във вашия уеб сайт чрез функцията Import XLIFF на приложението WPML. С тази функция преводът ще бъде налят автоматично на съответното място на всяка една страница.

Последна стъпка от превода на вашия уеб сайт е да прегледаме превода в реална среда. Тук, освен за технически грешки и за доброто визуализиране на текста, преглеждащият проверява превода и за четивност.


Време, необходимо на копиране и поставяне на превода ръчно
0
часа

ЕЗИКОВА ГЪВКАВОСТ

Предлагаме превод на уеб сайтове в над 150 езикови комбинации.

 • професионални преводачи с богат опит
 • редактори с дългогодишна практика
 • преводачи с матерен език
 • консултанти с тясна специализация

„Независимо дали сте собственици на WordPress сайт, или разработчици, ние сме готови да се вслушваме във вашите желания и изисквания.

В този процес ние ставаме партньори и работим в симбиоза, за да можем да предложим най-доброто от услугата според индивидуалните ви нужди.

Изслушваме, консултираме, действаме.

Защото нашата цел е да ви помогнем да постигнете вашата цел.“

Сотир Рангелов

Управител на агенция за преводи „Олтранс“

Потърсете нашата компетентна помощ.

Заявете безплатен анализ за превод на вашия уеб сайт.

ПОЛЕЗНО ОТ БЛОГА

TOP